Silent Spirit

Praktijk voor Natuurlijk Welzijn

Mijn verhaal

Hoe het allemaal begon...

Relaxatietherapieën

In 2008 zette ik mijn eerste stappen in de massagewereld. Ik volgde de basis relax massage en Indische massage. In 2009 kwamen daar dan de kruidenstempel massage en hotstone massage bij.

Reiki

In 2011 heb ik mezelf laten inwijden in reiki graad I. Een persoonlijke verrijking en iets wat ik automatisch toepas in mijn praktijk.

Verdere verdieping

De noodzaak om meer te weten en te kunnen resulteerde in een extra cursus in verband met basis massagetechnieken . Ook de opleidingen anatomie, pathologie fysiologie, basiskennis psychologie, meridianen & elementenleer en aromatherapie volgden. Mijn diploma Massagetherapeute werd in 2012 een feit.

Leergierig

Aan mijn palmares voegde ik in 2012 en 2013 volgende certificaten toe: holistic pulsing, Chinese voedingsleer, therapeutische tui-na, Raindrop technique, Feeling Regime en sportmassage.

Gezondheidstherapie

In 2015 ben ik dan begonnen (aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg in Maastricht) aan een 4-jarige opleiding om gezondheidstherapeute te worden, beoefenaar van Natuurgeneeskunde. Daarnaast volgde ik nog steeds cursussen: in 2016 cupping massage (:zorgt voor een betere doorbloeding) en in 2017 biomagnetisme (: door middel van warmte-uitstraling via de handen op zenuwcentra verhoog ik het energiepotentiaal in weefsels en organen). Je kan immers nooit genoeg weten, toch?

Yog​a​

Vroeger deed ik af en toe ergens wel eens een yogalesje. Ik had het gevoel dat het wel iets voor mij was, maar ik vond precies niet de juiste klik. Er zijn immers zoveel soorten yoga, zoveel verschillende docenten, diverse locaties,...


In 2013 von​d ik dan een stekje waar ik me thuis voelde en wekelijks kundalini yoga volgde.


In 2018 werd de behoefte naar een actievere yogavorm een feit. Ik wou het gevoel hebben dat ik echt sport beoefende en kwam terecht bij hotyoga. Ook andere vormen leerde ik kennen: yin yoga, yin-yang, power yoga en ashtanga yoga. Allemaal zo verschillend, maar allemaal ook verbonden omdat het toch vormen van yoga zijn. Ik wisselde ze wekelijks af en met de jaren beoefende ik meer en meer uren yoga per week. Ik raadde het iedereen aan en vanaf midden 2019 begonnen mensen te vragen waarom ik zelf geen yogalessen gaf...


In februari 2022 heb ik mijn diploma als yoga instructeur behaald. Ik hoop dat ik vele mensen via deze weg ook kan helpen met het in balans brengen van lichaam en geest. Het leunt mooi aan bij​ al de andere therapieën die ik aanbied.


In juni 2022 heb ik de opleiding mama en baby yoga gevolg​d. En wie weet wat er nog gaat volgen? To be continued....